F.V.Foersterio etinių-pedagoginių idėjų esmė ir aktualumas - Aramavičiiite, Vanda (Acta Paedagogica Vilnensia, 1993)
Turit omenyje, kad pagrindinis mokyklos uždavinys yra visapusiškos asmenybės ugdymas, daugiau dėmesio turėtų būti skiriama doroviniam auklėjimui. Tam pasitarnauti gali ir vieno žymiausių dorovės pedagogų F.V. Foersterio idėjos, apie dorovės svarbą civilizacijos ir kultūros raidai, taip pat apie dorovinio auklėjimo vaidmenį. Foersteris dorovinį auklėjimą laikė religiniu, socialiniu ir psichologiniu reiškiniu. Aptardamas auklėjimo tikslus ir uždavinius, galimybes ir metodus, Foersteris ypač daug dėmesio skyrė charakterio formavimui, valios lavinimui, individualiam priėjimui prie vaiko, atsižvelgimui į lyties ypatumus, taip pat tikėjimui vaiku. Ypač tai aktualu auklėjant pedagogiškai apleistus, elgesio sutrikimų turinčius vaikus. Auklėtojo vaidmuo ne tik skatinti ir bausti, bet pirmiausiai akcentuoti pozityvius, sveikus vaiko palinkimus, vaizdžiai tariant, auklėtojas privalo įkvėpti vaikui drąsos ištraukti patį save iš purvo.