TIKSLIŲJŲ MOKSLŲ DALYKŲ PASIRINKIMO BENDROJO UGDYMO MOKYKLOJE MOTYVAI - Gesevičienė, Vilma; Mazėtis, Edmundas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2015)
Lektorė socialinių mokslų (edukologija) daktarė Lietuvos edukologijos universiteto Matematikos katedra Studentų g. 39, LT-08106, Vilnius Tel. (8-5) 275 1377 El. paštas: vilma.geseviciene@leu.lt Docentas matematikos mokslų daktaras Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos metodikos katedra Naugarduko g. 24, LT-03225, Vilnius Tel. (8-5) 219 3086 El. paštas: edmundas.mazetis@mif.vu.lt Straipsnyje apžvelgiami Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų 11–12 klasių mokinių tiksliųjų mokslų dalykų pasirinkimo prioritetai ir motyvai, nes mokomųjų dalykų ir jų lygių pasirinkimas turi ne tik akademinį pagrindą, bet ir yra vienas iš svarbiausių veiksnių, lemiančių karjeros raidos sėkmę ateityje. Tyrimo rezultatai rodo, kad daugelis respondentų palankiai vertina tiksliųjų mokslų dalykų pasirinkimo galimybes, tačiau menkai jas sieja su tolesniu mokymusi ir profesine veikla. Straipsnyje pateikti tyrimo rezultatai galėtų sudominti įvairių lygių ugdymo proceso organizavimo specialistus, mokytojus, tėvus ir pačius mokinius.