STUDIJŲ PASKOLŲ EFEKTYVUMO VEIKSNIAI - Bikulčiūtė, Rūta; Želvys, Rimantas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2015)
Edukologijos magistrė Vilniaus universiteto Edukologijos katedra Universiteto g. 9/1, Vilnius El. paštas: ruta.bikulciute@gmail.com Profesorius socialinių mokslų (edukologijos) habilituotas daktaras Vilniaus universiteto Edukologijos katedra Universiteto g. 9/1, tel. (370) 5 266 7626 El. paštas: rimantas.zelvys@fsf.vu.lt Aukštojo mokslo masiškumo tendencijos ir valstybinio finansavimo nepakankamumas paskatino aukštąsias mokyklas ieškoti alternatyvių finansavimo šaltinių. Vienas iš populiariausių yra studijų apmokestinimas. Šiomis sąlygomis, siekiant užtikrinti studijų prieinamumą, buvo atsigręžta į studijų paskolas, kurios suteikia galimybę studentams gauti lėšų studijų išlaidoms padengti ir leidžia valstybei taupyti lėšas. Studijų paskolų efektyvumo klausimas aktualus ir Lietuvoje, nes pagal dabartinį studijų finansavimo modelį, dalis studentų moka už studijas savo lėšomis.