MOKYTOJŲ POŽIŪRIS Į INTEGRUOTĄ SVEIKATOS UGDYMĄ IR VAIDMUO JĮ ĮGYVENDINANT - Gudžinskienė, Vida; Česnavičienė, Jūratė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2015)
Profesorė socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Mykolo Romerio universiteto Edukologijos ir socialinio darbo institutas Ateities g. 20, LT-08303 Vilnius Tel. (8 5) 271 4716 El. paštas: vida.gudzinskiene@mruni.eu Socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Lietuvos edukologijos universiteto Sveikatos ir fizinio ugdymo katedra Studentų g. 39, LT-08106 Vilnius Tel. (8 5) 279 0542 El. paštas: jurate.cesnaviciene@leu.lt Straipsnyje, remiantis mokslinės literatūros analize, atkreipiamas dėmesys į bendrojo ugdymo mokytojų vaidmenį, įgyvendinant integruotą mokinių sveikatos ugdymą. Pateikiami kokybinio tyrimo rezultatai atskleidžia, kad mokytojai įžvelgia integruoto sveikatos ugdymo svarbą ne tik mokinių bendrosioms kompetencijoms ugdyti (is), motyvacijai rūpintis savo sveikata skatinti ir palaikyti, bet ir savo pačių kompetencijų tobulinimosi aspektu. Subjektyvus mokytojų požiūris atskleidžia jų atsakomybę integruojant sveikatos ugdymą.