JAUNESNIŲJŲ PAAUGLIŲ POŽIŪRIS Į DOROVINES VERTYBES - Vaičekauskienė, Snieguolė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2015)
Edukologijos doktorantė Lietuvos edukologijos universiteto Ugdymo mokslų fakulteto Edukologijos katedra Studentų g. 39, LT-08106 Vilnius El. paštas: sniegvai@gmail.com Dorovinės vertybės svarbios kiekvieno žmogaus gyvenime ir profesinėje veikloje. Ypač jos aktualios paauglystėje, kai kinta santykiai su bendraamžiais ir suaugusiaisiais, gilėja moralinės dilemos. Šiame straipsnyje aptariama, koks dabartinių jaunesniųjų paauglių požiūris į dorovines vertybes ir kokie veiksniai turi daugiausiai įtakos jų formavimuisi.