Gabių mokinių identifikavimo problemos - Brandišauskienė, Agnė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
Vilniaus kolegijos dėstytoja Socialinių mokslų (edukologijos) doktorantė Vilniaus pedagoginio universiteto Edukologijos katedra Studentų g. 39, LT-08106 Vilnius Tel. 8 5 279 00 42 Straipsnyje pateikiamos šiuolaikinės gabumų koncepcijos (J. Renzulli, F. Gagne, A. Tannenbaum, R. Sternberg) ir aptariama gabumų sampratos paradigmų kaita. Remiantis tyrimų duomenimis, galima teigti, kad nuo tradicinio statinio gabumo vaizdinio yra linkstama į dinamišką, sąlygojamą genetinių, asmenybės ir aplinkos veiksnių, kuris daugiau konceptualizuoja nagrinėjamą reiškinį, bet nesumažina gabaus vaiko identifikavimo problemų.