Ankstyvojo užsienio kalbos mokymosi kokybė Lietuvos mokyklose - Bulajeva, Tatjana (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
Docentė socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Vilniaus universiteto Edukologijos katedra Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius Tel. (8 5) 266 76 25 El. paštas: tatjana.bulajeva@fsf.vu.lt Straipsnyje pristatomas ankstyvojo užsienio kalbos (anglų) mokymo kokybės pradinėse klasėse tyrimas. Tyrimas buvo atliktas ŠMM užsakymu. Užsienio kalbos ankstyvojo ugdymo bendrosios programos ir išsilavinimo standartų pagrindu buvo sukurtas testas. Analizuojami ir aptariami ketvirtų klasių mokinių, pradėjusių mokytis užsienio kalbos antroje pradinės mokyklos klasėje, mokymosi tyrimo rezultatai.