Mokymosi mokytis kompetencijos ugdymo aspektai Virginija - Pukevičiūtė, Jūratė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
Lektorė Vilniaus universiteto Užsienio kalbų institutas Universiteto g. 5, LT-01513 Vilnius Tel. (8 5) 268 72 71 Klaipėdos universiteto (edukologijos) doktorantė Ugdymo metodikų katedra S. Nėries g. 5, Klaipėda El. paštas: virginija19@yahoo.de Straipsnyje ryškinama studijuojančių mokymosi mokytis kompetencijos samprata bei šio fenomeno formavimosi(si) svarba. Pateikiamas mokymosi mokytis kompetencijos ugdymo hipotetinis modelis, kurio esmę sudaro studento gebėjimai, aprėpiantys kognityvinius, metakognityvinius, motyvacinius, socialinius mokymosi aspektus. Daroma išvada, kad, formuojantis šiuolaikinei mokymosi vizijai, atsiranda reikmė skatinti atsakomybės pajautimą mokant(is) ir perteikti einantiems mokslus studentams, t. y. raginti ir suteikti galimybę planuoti, organizuoti, kontroliuoti bei įsivertinti savo paties mokymąsi, kaip sėkmingo mokymosi visą gyvenimą prielaidas.