Prasmės suradimas tarp neapibrėžtų modernaus gyvenimo modelių ir asmeninės savivertės siekio - Wagner, Harald (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Teologijos daktaras Sociologijos profesorius Ev. Hochschule für Soziale Arbeit Dresden / University of Applied Science Postfach 20 01 43, 01191 Dresden El. paštas: Harald.Wagner@t-online.de Modernioms visuomenėms būdingas didelis mobilumas ir lankstumas. Tai atveria plačias galimybes, tačiau taip pat reiškia riziką bei nesaugumą. Šis nesaugumas stipriai atsiliepia, kai reikia rasti prasmę, netgi verčia iš esmės ja abejoti. Moderniame gyvenime nebeliko paprastų šios problemos sprendimo būdų, vis tik tai nereiškia, kad negalima išvysti prasmingo gyvenimo. Šioje esė kelias link užsibrėžto tikslo veda per integraciją ir pripažinimą. Dėl abiejų šių sąvokų diskutuojama kaip dėl pamatinių pedagoginio bei socialinio darbo sąvokų, lygiai kaip dėl sąvokų, būtinų asmeninio identiteto susiformavimui.