Studentų užsienio kalbos mokymosi motyvacija - Pukevičiūtė, Virginija Jūratė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Straipsnyje pateikiama kalbos mokymosi motyvacijos samprata bei aptariamos ryškesnės užsienio kalbų mokymosi motyvacijos teorijos, atliekami užsienio kalbos mokymosi motyvacijos tyrimai. Analizuojami studentų užsienio kalbos mokymosi motyvai. Pristatomas pirmojo kurso studentų požiūris į patiriamus išgyvenimus, emocinę savijautą mokantis užsienio kalbos bei jų sąsajas su mokymosi motyvacija.