Būsimų užsienio kalbų mokytojų dorinė nuostata: kognityvinis-prasminis lygmuo - Kriaučiūnienė, Roma (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Straipsnyje pristatomi užsienio (anglų, vokiečių, prancūzų) kalbų studijoms atsidėjusių studentų dorinių nuostatų empirinio kognityvinio-prasminio lygmens tyrimo rezultatai. Remiantis konkrečiais šio tyrimo duomenimis, aptariamas užsienio kalbų studentų dorovinių vertybių, sudarančių kognityvinio-prasminio dorinės nuostatos komponento turinį, svarbumo pripažinimas. Straipsnyje taip pat apžvelgiamas dorovinių vertybių, tiriamųjų laikomų svarbiomis būsimiems užsienio kalbų mokytojams, įprasminimas. Nors tyrimas atskleidė pakankamai aukštą užsienio kalbų studentų dorovinių vertybių svarbumo pripažinimą, tačiau parodė nelabai gilų šių vertybių asmeninės ir socialinės prasmės suvokimą.