SOCIALINIS TEISINGUMAS LIETUVOS MOKYKLOSE: GRINDŽIAMOSIOS TEORIJOS PAGRINDU - Iljina, Olga (Acta Paedagogica Vilnensia, 2014)
Straipsnyje, remiantis klasikinės grindžiamosios teorijos metodu, nagrinėjama, kaip mokyklų administracijos atstovai, mokytojai, mokiniai, tėvai, kiti mokyklos darbuotojai suvokia ir patiria socialinį teisingumą Lietuvos mokyklose. Remiantis konkrečiais šio tyrimo duomenimis, aptariama autentiška tyrimo dalyvių patirtis, atskleidžiama pagrindinė socialinio teisingumo mokyklose problema (rūpestis) ir paaiškinama iškilusi savarankiška vidutinio lygmens slegiančio susidūrimo teorija.