Veiksniai, turintys įtakos studenčių (-tų) nusiteikimui tęsti studijas magistrantūroje - Novelskaitė, Aurelija (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Socialinių mokslų (sociologijos) daktarė Socialinių tyrimų institutas Saltoniškių g. 58, LT-08105 Vilnius El. paštas: novelskaite@ktl.mii.lt Tel. (8 685) 670 30 Straipsnyje išanalizuotos studenčių (-tų) nuostatos tęsti fizikos, informatikos, mechanikos studijas magistrantūroje įrodo, kad studijų aukštojoje mokykloje procese merginų ir vaikinų nuostatos kinta skirtingai ir kad joms turi įtakos nevienodi veiksniai. Studenčių (-tų) sprendimams darančių įtakos veiksnių matavimo metodologija straipsnyje įvertinta vadovaujantis standartinėmis taisyklėmis, loginėmis išvadomis ir statistiniais kriterijais.