Suaugusiųjų švietimo vystymosi vadybos prielaidos ir perspektyvos Lietuvoje - Linkaitytė, Giedra Marija; Žilinskaitė, Lineta (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Docentė, gamtos mokslų daktarė Vytauto Didžiojo universiteto Edukologijos katedra K. Donelaičio g. 52, LT-44248 Kaunas El. paštas: g.linkaityte@tsc.vdu.lt Lektorė, socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo studijų centras K. Donelaičio g. 52, LT-44248 Kaunas El. paštas: l.zilinskaite@smf.vdu.lt Mokymosi visą gyvenimą idėja politiniu lygmeniu ES šalyse buvo įteisinta 2000 m. išleidus Mokymosi visą gyvenimą memorandumą. Tačiau tiek švietimo teoretikai, tiek politikai pripažįsta, kad įgyvendinant mokymosi visą gyvenimą projektus kyla sunkumų. Straipsnio autorės formuluoja tikslą – atskleisti Lietuvos suaugusiųjų švietimo vystymo perspektyvas mokymosi visą gyvenimą kontekste. Straipsnyje pristatoma mokymosi visą gyvenimą idėją charakterizuojanti priemonė ir jos pagrindu atlikta politinių dokumentų bei ateities scenarijų analizė, leidžianti nustatyti suaugusiųjų švietimo vystymosi perspektyvas Lietuvoje.