Aukštesniųjų klasių mokinių muzikinis-estetinis ugdymas chorine veikla - Jareckaitė, Stanislava (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Docentė socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Muzikos pedagogikos katedra K. Donelaičio g. 4, LT-92144 Klaipėda Tel. (8-46) 39 87 34 Straipsnyje pateikiami aukštesniųjų klasių mokinių muzikinio-estetinio ugdymo chorinės veiklos tyrimo rezultatai. Lyginami 1987 ir 2007 metų tyrimo duomenys. Atlikto tyrimo duomenys atskleidžia, jog aukštesniųjų klasių mokinių muzikinio-estetinio ugdymo chorinės veiklos efektyvumą sąlygoja šių asmenybės ugdymo turinio komponentų: pažintinio, vertybinio-emocinio ir elgesio tarpusavio sąveika ir jų aktyvizacija.