Ugdymo kokybės vertinimas bendrojo lavinimo mokykloje: mokytojų ir mokinių požiūris - Gedminienė, Daiva; Gumuliauskienė, Aušrinė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Mokytoja metodininkė, Juliaus Janonio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Tilžės g. 137, LT-76348 Šiauliai Tel. (8 41) 52 33 75 El. paštas: daiva@centras.lt lt Docentė socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Šiaulių universiteto Edukologijos katedra P. Višinskio g. 25, LT-76351 Šiauliai Tel. (8 41) 59 57 18 El. paštas: pedagogika@cr.su. Straipsnyje nagrinėjamas mokytojų ir mokinių požiūris į ugdymo bendrojo lavinimo mokykloje kokybę, pagrindžiant jos aktualumą Europos Sąjungos ir Lietuvos švietimo raidos kontekste. Analizuojami empirinio tyrimo rezultatai, išryškinant mokytojų ir mokinių požiūrių į atskirus ugdymo proceso komponentus ir jo organizavimo aspektus bei juos sąlygojančius veiksnius panašumus ir skirtumus.