DORINIŲ VERTYBIŲ RAIŠKA 5–7 METŲ VAIKŲ ELGESYJE - Jasiūnaitė, Placida (Acta Paedagogica Vilnensia, 2014)
Religijos studijų ir edukologijos magistrė, UAB „Vaikystės sodas“ auklėtoja Liubarto g. 17, LT-08118 Vilnius El. paštas: jasiunaiteplacida@yahoo.com Straipsnyje iškeliama dorinių vertybių ugdymo problema ikimokykliniame amžiuje. Remiantis empirinio tyrimo duomenimis, siekiama atskleisti 5–7 metų vaikų dorinių vertybių raiškos pradmenis elgesio aspektu. Taikant elgesio raiškos dažnumo ir savanoriškumo kriterijus, atskleidžiami šio amžiaus vaikams būdingi elgesio ypatumai. Taip pat išryškinami kai kurie tiriamųjų elgesio raiškos skirtumai, priklausantys nuo jų lyties ir gyvenamosios vietos.