Studentų karjeros kompetencijų ugdymas: empirinis efektyvumo sąlygų įvertinimas - Rosinaitė, Vikinta (Acta Paedagogica Vilnensia, 2009)
Socialinių mokslų (sociologijos) doktorantė Vilniaus universiteto Sociologijos katedra Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius Tel. (8 5) 266 76 26 El. paštas: rosinaite@yahoo.com Karjeros kompetencijų ugdymas skatina darbo rinkos dalyvių sąmoningumą ir savarankiškumą, prisideda prie socialinės atskirties mažinimo. Vakarų šalyse šioms kompetencijoms ugdyti skiriama vis daugiau dėmesio, o įvairiose Lietuvos švietimo sistemos grandyse jos vis dar yra ugdomos minimaliai. Šiame straipsnyje pristatomas studentų pirmųjų sistemingų karjeros kompetencijų ugdymo efektyvumo sąlygų įvertinimas.