Pirmoko šeimos įtrauka į mokyklos bendruomenę pailgintos dienos grupėje - Kardelienė, Laimutė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2009)
Docentė socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Lietuvos kūno kultūros akademijos Sveikatos ir fizinio aktyvumo katedra Sporto g. 6, LT-44221 Kaunas Tel. 8 37 30 26 37 El. paštas: laimutekk@gmail.com Straipsnyje pateikiamas atvejo tyrimas, siekiant atskleisti pirmoko šeimos įtraukos į mokyklos bendruomenę ypatumus. Kadangi pabrėžiama, jog pirmoko savijautai, o ypač jo akademinei, fizinei ir socialinei savigarbai reikšmingas tokio socialinio tinklo šeima – mokykla – bendruomenė funkcionavimas, tai gilinamasi į pailgintos dienos grupės veiklą, parodant, kaip siekiama įtraukti pirmoko šeimą tiek į mokyklos, tiek į vietos bendruomenę. Atkreipiamas dėmesys, kiek pirmokų tėvai (mamos) žino apie pailgintos dienos grupės veiklą, kiek dalyvauja priimant sprendimus. Parodoma, kas bendradarbiaujant džiugina pirmokų mamas. Pateikiama apibendrinta pirmokų mamų nuomonė apie mokyklos ir šeimos skirties priežastis.