Refleksijos kultūra – socialinio darbuotojo profesinės veiklos raiškos aspektas - Kavaliauskienė, Vanda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Socialinių mokslų (edukologija) daktarė docentė Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Socialinio darbo katedra H. Manto g. 84, LT-92294 Klaipėda, Tel. (8 46) 39 85 63 El. paštas: vanda.kavaliauskiene@ku.lt Straipsnyje siekiama aktualizuoti refleksiją, refleksijos kultūrą kaip vertingą profesijos subjekto savybę. Pateikiama refleksijos, refleksijos kultūros samprata, atskleidžiamos refleksijos kultūros ir asmenybės profesionalumo sąsajos. Atskleidžiami refleksijos profesionalumo turinio determinantai. Straipsnyje daugiausia dėmesio skiriama aptarti refleksijos kultūros raiškos aspektus socialinio darbuotojo profesinėje veikloje. Parodomos refleksijos kultūros ir socialinio darbuotojo asmenybės atsinaujinimo, kaitos, santykio su savimi, kūrybiškumo apraiškomis profesinėje veikloje ir pagalbos santykių praktinėje veikloje kūrimo sąsajos.