Edukaciniai aspektai socialiniame darbe: bendruomeninio įgalinimo patirtis - Dirgėlienė, Indrė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Socialinio darbo katedros docentė Profesinių santykių konsultantė (supervizorė) H. Manto g. 84, LT-92294 Klaipėda El. paštas: indre.dirgeliene@gmail.com Straipsnyje atskleidžiamas socialinio darbo multidisciplininis pobūdis, išryškinant edukacijos raišką kliento įgalinimo procese. Į įgalinimo procesą žvelgiama holistiškai, aktualizuojant bendruomeninio įgalinimo patirtį gyvenimo sėkmės ugdymo kontekste. Numatoma edukacinių aspektų raiška ir perspektyva kliento įgalinimo procese siekiant resocializacijos tikslų.