Disertacinis tyrimas: tikrovės nuotrauka ir kūrybinė intervencija - Bitinas, Bronislovas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2011)
Profesorius Socialinių mokslų (edukologijos) habilituotas daktaras Tel. (8 5) 245 55 84 El. paštas: brbitinas@gmail.com Straipsnyje aptariama daktaro disertacijos pagrindinio komponento – disertacinio tyrimo problema. Esminiai reikalavimai doktoranto vykdomam tyrimui – rezultatų mokslinis naujumas ir teorinis reikšmingumas – tenkinami metodologiškai pagrįstu edukologinio tyrimo metodų taikymu. Tuo remiantis aptariamas observacinių (kiekybinių, kokybinių) ir intervencinių švietimo ir ugdymo tyrimo strategijų įgyvendinimas sisteminiu pagrindu.