Socialinis teisingumas ir socialinių-ekonominių grupių reprezentavimas skirtingo prestižo studijų programose Lietuvoje - Lazutka, Romas; Šliužaitė, Dovilė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2012)
Profesorius socialinių mokslų daktaras (ekonomika) Vilniaus universiteto Socialinio darbo katedra Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius El. paštas: lazutka@ktl.mii.lt tel. 8 614 53248 Socialinio darbo magistrė Vilniaus universiteto Socialinio darbo katedra Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius El. paštas: dovilė.sliuzaite@fsf.vu.lt tel. 268 7191 Straipsnyje parodoma socialinio teisingumo sampratos svarba tiriant studijų prieinamumą. Jis straipsnio autorių tiriamas socialinių sluoksnių atstovavimo skirtingo prestižo studijų programose aspektu. Parodyta, kad Lietuvoje studijos pagal prestižines programas daug mažiau prieinamos ekonominiu ir išsilavinimo požiūriu silpnesnių šeimų vaikams. Jie dažniau studijuoja neprestižines programas ir rečiau gauna finansinę valstybės pagalbą. Tai rodo, kad studijų politika Lietuvoje labiau remiasi meritokratiniu socialinio teisingumo principu.