Mokinių socialinės padėties ir profesinių siekių sąsaja - Iljina, Olga; Purvaneckienė, Giedrė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2012)
Edukologijos doktorantė Vilniaus universiteto Edukologijos katedra Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius El. paštas: olgailjina@gmail.com Tel. +370 5 266 76 25 Docentė socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Vilniaus universiteto Filosofijos fakultetas Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius El. paštas: giedre.purvaneckiene@fsf.vu.lt Tel. +370 5 266 76 25 Straipsnyje nagrinėjama socialinės padėties įtaka vyresniųjų mokinių profesiniams siekiams. Pateikiama socialinės padėties samprata, apibrėžiama socialinė vaiko padėtis. Remiantis mokinių apklausos trijų tipų mokyklose duomenimis, atskleidžiami vyresniųjų mokinių profesinių siekių ypatumai. Tyrimo rezultatai parodė, kad mokinių profesiniai siekiai statistiškai reikšmingai susiję su tėvų išsilavinimu ir pajamomis.