Verslumas socialiniame darbe – profesijos bruožas ar iššūkis? - Gevorgianienė, Violeta; Fargion, Silvia (Acta Paedagogica Vilnensia, 2012)
Docentė socialinių mokslų (edukologija) daktarė Vilniaus universiteto Socialinio darbo katedra Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius Tel. (85) 266 76 10 El. paštas: anamaria@charity.lt Profesorė socialinių mokslų (socialinis darbas) daktarė Free university of Bozen-Bolzano (Italija) Regensburger Allee 16 - viale Ratisbona, 16 39042 Brixen-Bressanone El. paštas: silvianicoletta.fargion@unibz.it Straipsnyje norima aptarti verslumo kompetencijos svarbą socialiniame darbe ir apibūdinti vieną iš galimų jos plėtotės būdų. Teigiama, kad atvirumas pokyčiams, palankių galimybių identifikavimas ir kiti verslumo kompetencijos elementai yra būdingi ir socialinio darbuotojo profesinei veiklai. Pateikiama tarptautinių intensyvių socialinio darbo kursų proceso ir rezultatų apžvalga. Aprašomame didaktiniame modelyje ryškėja trys aspektai: realios praktinės problemos sprendimas, bendradarbiavimas studentų grupėje ir vadovaujantis studentų vaidmuo mokymosi procese.