STUDENTŲ KŪRYBIŠKUMO, ASMENYBĖS BRUOŽŲ IR GIMIMO EILIŠKUMO SĄSAJOS - Grakauskaitė-Karkockienė, Daiva (Acta Paedagogica Vilnensia, 2013)
Daiva Grakauskaitė-Karkockienė Docentė socialinių mokslų (psichologijos) daktarė Lietuvos edukologijos universiteto Ugdymo mokslų fakulteto Psichologijos didaktikos katedra Studentų g. 39-328, LT-08106 Vilnius El. paštas: daiva.karkockiene@leu.lt Straipsnyje pristatomas Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) socialinių mokslų ir meninio profilio studentų kūrybiškumo, asmenybės savybių ir gimimo eiliškumo sąsajų tyrimas. Rezultatai parodė, kad socialinių mokslų ir meninio profilio studentų kūrybiškumo skirtumai nėra reikšmingi. Nustatyta teigiama kūrybiškumo ir asmenybės atvirumo priklausomybė. Statistiškai reikšmingų kūrybiškumo ir gimimo eiliškumo skirtumų nerasta. Tyrimas taip pat atskleidė, kad jauniausiems vaikams šeimoje būdingi didesni ekstraversijos įverčių rodikliai.