Globalusis švietimas Ispanijos pradinio ugdymo švietimo politikoje: utopija ar realybė? - Santamaría-Cárdaba, Noelia; Martínez-Scott, Suyapa (Acta Paedagogica Vilnensia, 2023)
Globalusis švietimas tampa vis aktualesnis tarptautiniu lygmeniu, nes kritiškų piliečių, veikiančių prieš nelygybę ir už tvarų vystymąsi, ugdymas neabejotinai yra tinkamiausias socialinių transformacijų kelias. Formuojant mokinių globaliąją kompetenciją, labai svarbus vaidmuo tenka formaliajam ugdymui, todėl tai turi būti įtraukiama į švietimo politiką. Šiame tyrime naudojama kokybinė prieiga, tyrime atlikta dokumentų apie globaliojo švietimo traktavimą dabartinėse Ispanijos pradinio ugdymo programose analizė. Tyrimo rezultatai atskleidė trūkumus sprendžiant keletą pagrindinių globaliojo švietimo ugdymo problemų.