Mokyklos vadovo lyderystė vykstančių švietimo pokyčių kontekste - Navickaitė, Jolanta (Acta Paedagogica Vilnensia, 2012)
Socialinių mokslų (edukologija) doktorantė Kauno technologijos universiteto Ugdymo sistemų katedra K. Donelaičio g. 73, LT-44239 Kaunas El. paštas: jolantan2009@gmail.com Straipsnyje nagrinėjamas mokyklos vadovo lyderystės fenomenas, grindžiamas transformacinės lyderystės teorija. Remiantis mokslinės literatūros analize ir atliktu empiriniu tyrimu analizuojama, ar mokyklos vadovui yra būtina būti mokyklos bendruomenės lyderiu vykstančių švietimo pokyčių kontekste. Taip pat siekiama atskleisti, kaip, mokytojų nuomone, reiškiasi mokyklos vadovo transformacinė lyderystė Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklose: ar savo bendruomenėje mokyklos vadovas gali būti transformaciniu lyderiu ir kokios jo transformacinės lyderystės apraiškos pasireiškia stipriausiai.