MUZIEJINIAI LIETUVOS ISTORIJOS KONTEKSTAI. TEMŲ, PROBLEMŲ TOPOGRAFIJOS KONSTANTOS IR POKYČIAI - Keršytė, Nastazija (Acta Museologica Lithuanica, 2015)
Mokslo publikacijos objektas – muziejinių Lietuvos istorijos kontekstų pobūdis Lietuvoje XIX–XXI a. Tikslas – remiantis analitinės, lyginamosios, statistinės analizės metodais įvertinti Lietuvos istorijos atspindėjimo muziejų ekspozicijose tendencijas. Uždaviniai – nustatyti būdingas Lietuvos istorijos atspindėjimo muziejų ekspozicijose, kurios vertinamos kaip muziejų koncepcijų kvintesencijos, tematikas ir jų motyvus. Pagrindinės muziejų ekspozicijose perteikiamos Lietuvos istorijos tematikos – Lietuvos proistorė, praeities šlovė, valstybingumas, asmenybės istorijoje – nulemtos istorinio atsiminimo mokslo ir ideologijos diskurso apraiškų.
Keywords: muziejiniai Lietuvos istorijos kontekstai; Lietuvos istorijos eksponavimo tendencijos; Lietuvos istorijos eksponavimo tematikos