LAISVĖS KOVOTOJŲ PRISIMINIMAI: 1944–1953 M. PARTIZANINIO KARO DALYVIŲ VARDYNAS - Petrauskienė, Aistė (Acta Museologica Lithuanica, 2015)
Šioje publikacijoje apžvelgiamas suvestinis vienuolikos Romo Kauniečio knygų Laisvės kovotojų prisiminimai (išleista Vilniuje 1996–2014 m.) asmenvardžių vardynas su priedais. 1944–1953 m. partizaniniame kare veikusių partizanų, ryšininkų, rėmėjų, tardytojų, agentų vardynas (iš viso apie 33 500 asmenų) skirtas istorikams, paveldosaugininkams, muziejininkams ir visiems, kurie domisi naujausių laikų Lietuvos istorija. Įvade į sakytinę istoriją žvelgiama remiantis trauminės patirties teorija, pateikiama mažai žinomų duomenų apie partizanų pastangas įamžinti laisvės kovą, pristatoma R. Kauniečio asmenybė ir kūrybinės veiklos kelias; partizanų slapyvardžiai nagrinėjami lietuvių kalbos ir kultūros istorijos požiūriu, brėžiamos būsimų tyrimų gairės.