Muzeologijos tyrinėjimai, publikacijos - Keršytė, Nastazija (Acta Museologica Lithuanica, 2017)
Muzeologijos tyrinėjimai, publikacijos sąlygiškai periodizuojami:XVIII a. 2-osios pusės–XIX a. pirmosios pusės,XIX a. 2-osios pusės–XX a. pradžios,1918–1940 m.,sovietmečio,nuo 1990 m.Muzeologijos publikacijos skirstomos į populiarias publicistines bei profesines. Pastarosios – būdingi muziejams leidiniai: vadovai po muziejų, rinkinių, parodų katalogai, muziejų metraščiai, profesiniai žurnalai, monografijos ir kiti panašūs (Waidacher, 133). Manoma, kad naudinga laikytis ir standartizuotos leidinių klasifikacijos: neperiodiniai ir periodiniai, tęstiniai leidiniai. Pabrėžiama, kad nėra skelbtų apibendrinančių Lietuvos muzeologijos tyrinėjimų ir publikacijų vertinimų.Išsamiau PDF rinkmenoje.
Keywords: none