Muzeologijos tyrinėjimai, publikacijos - Keršytė, Nastazija (Acta Museologica Lithuanica, 2017)
Muzeologijos tyrinėjimai, publikacijos sąlygiškai periodizuojami: XVIII a. 2-osios pusės–XIX a. pirmosios pusės, XIX a. 2-osios pusės–XX a. pradžios, 1918–1940 m., sovietmečio, nuo 1990 m. Muzeologijos publikacijos skirstomos į populiarias publicistines bei profesines. Pastarosios – būdingi muziejams leidiniai: vadovai po muziejų, rinkinių, parodų katalogai, muziejų metraščiai, profesiniai žurnalai, monografijos ir kiti panašūs (Waidacher, 133). Manoma, kad naudinga laikytis ir standartizuotos leidinių klasifikacijos: neperiodiniai ir periodiniai, tęstiniai leidiniai. Pabrėžiama, kad nėra skelbtų apibendrinančių Lietuvos muzeologijos tyrinėjimų ir publikacijų vertinimų. Išsamiau PDF rinkmenoje.