Psichoanalizės vieta Greimo semiotinėje teorijoje: nuo Struktūrinės semantikos iki Pasijų semiotikos. Iš prancūzų kalbos vertė Lina Perkauskytė - Darrault-Harris, Ivan (Semiotika, 2015)
Straipsnyje aptariama Greimo teorija nuo Struktūrinės semantikos iki Pasijų semiotikos bandant parodyti Greimo santykį su psichoanalize, ypač su semiotiškiausias Freudo veikalu Traumdeutung.
Keywords: Struktūrinė semantika; Pasijų semiotika; semiotika; psichoanalizė; aktantinis modelis; transformacinis modelis