Šalčio ir karščio dichotomija Stumbras Vodka Premium Organic pakuotėje - Kavarskas, Edvardas (Semiotika, 2016)
Straipsnio įžangoje analizuojama degtinės segmento sofistikacija1 ir legitimacija kitų, tauresniais iki šiol laikytų gėrimų kontekste. Taip pat trumpai apibūdinami kintantys degtinės vartotojai ir jų vartojimo motyvai. Vėliau imamasi pirmosios lietuviškos organinės degtinės Stumbras Vodka Premium Organic pakuotės vizualinės analizės, kurioje nagrinėjamas plastinis matmuo ir figūratyvinis lygmuo. Pabaigoje bandoma rasti abiejų planų tarpusavio ryšius, vizualinį kūrinio semisimbolizmą ir įvertinti, ar pakuotė adekvačiai atitinka tikslinę auditoriją, kuriai yra sukurta.
Keywords: vizualinė semiotika; dizainas; pakuotė; degtinė; linas