Organizacijos kultūra, tikslai ir vertybės: socialines paslaugas senyvo amžiaus žmonėms teikiančių įstaigų personalo perspektyva - NAUJANIENĖ, Rasa; MOTIEČIENĖ, Roberta; MAŽEIKIENĖ, Natalija; VARŽINSKIENĖ, Laura; RUŠKUS, Jonas (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2016)
Straipsnyje pristatomas veiklos tyrimas dalyvaujant (angl. participatory action research), kuris buvo atliktas socialinių paslaugų senyvo amžiaus žmonėms įstaigose. Straipsnyje aptariama organizacijų kultūros apibrėžties problematika, organizacijų kultūros tipologijos ir dimensijos bei remiantis empirinio tyrimo rezultatais diskutuojama, kaip organizacijos vadovų ir darbuotojų pasakojimuose apie organizacijos misiją ir tikslus atsiskleidžia tam tikri organizacijos kultūros aspektai bei vertybės. Tyrimo rezultatų analizė leidžia įvardyti moteriškosios ir vyriškosios bei neužtikrintumo vengimo organizacijos kultūrų tipų raišką biudžetinių ir privačių socialines paslaugas senyvo amžiaus žmonėms teikiančių organizacijų vadovų ir darbuotojų pasakojimuose.
Keywords: veiklos tyrimas dalyvaujant; paslaugos senyvo amžiaus žmonėms; organizacijos kultūra; Hofstede kultūros dimensijos