Fritz Redl indėlis į psichoanalitinę pedagogiką - Danner, Stefan (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2007)
Fritz Redl savo pedagoginę terapinę koncepciją išplėtojo dirbdamas Detroite, Pionierių namuose, su itin agresyviais vaikais. Koncepcija yra skirta „Aš“ sutrikimams pašalinti. Jos esme - ne individuali laiko ir erdvės apribota terapija, o lankstus pedagoginis terapinis darbas. nuolat ir tiesiogiai vykstantis prieglaudoje susidarius kasdienėms situacijoms. Esminiai koncepcijos elementai yra antisepsijos principas, Life Space interviu, taip pat įvairių elgesio sutrikimų šalinimo technikų kombinacija.
Keywords: Fritz Redls; psichoanalitinė pedagogika