Europos socialinės chartijos ratifikavimas - svarbus žingsnis užtikrinant Lietuvos žmonių socialines teises - Žiūkas, Vytautas Povilas (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2003)
Straipsnyje apžvelgiama Europos socialinė chartija, jos reguliavimo sritis, kokius tarptautinius įsipareigojimus Lietuva prisiims ją ratifikavusi ir kokių padarinių tai turės įvairioms Lietuvos gyventojų grupėms. Pirmiausia yra aptariamas dokumento atsiradimas ir raida. Galiausiai yra pristatoma dokumento sandara, ir garantuojamos teisės, bei iš teisių kylančios pareigos.
Keywords: Europos socialinė chartija; Lietuva