Šiaulių psichiatrijos ligoninės socialinės pagalbos skyriaus penkerių metų darbo patirtis - Brijūnaitė, Rita (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2003)
Straipsnyje apžvelgiama Šiaulių psichiatrijos ligoninės socialinės pagalbos skyriaus darbo patirtis. Nors formaliai socialinis darbas Lietuvoje atsirado tik po nepriklausomybės atkūrimo, socialinis darbas ligoninėje buvo organizuojamas jau ir sovietiniais laikais. 1996 m. oficialiai įkurtas pirmasis Lietuvoje Socialinės pagalbos skyrius psichiatrijos ligoninėje. Skyriaus veiklos pradžioje daugiausia dėmesio buvo skiriama praktinei ir informacinei pagalbai. Vėliau socialiniai darbuotojai pradėjo aktyviai organizuoti pacientų psichosocialinę reabilitaciją. Apžvelgiant socialinio darbo organizavimą ligoninėje, aptariamos ir problemos, su kuriomis susiduriama
Keywords: Socialinis darbas; psichiatrinė ligoninė; šiauliai