Filosofijos, sociologijos ir pedagogikos santykiai Georgo Simmelio darbuose - Danner, Stefan (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2009)
Sąvoka „santykis“ yra svarbi sąvoka Georgo Simmelio (1858-1918) darbuose. Simmelis šią sąvoką naudojo visiškai skirtingiems procesams ir struktūroms aprašyti. Straipsnio tikslas yra pritaikyti „santykio“ sąvoką Simmelio darbams. Autorius siekia parodyti sąryšius tarp Simmelio filosofijos, sociologijos ir pedagogikos. Straipsnyje nesiekiama giliai ir nuodugniai gilintis į Simmelio darbus, bet parodyti, kad keturios idėjos susieja autoriaus filosofiją, sociologiją ir pedagogiką.
Keywords: Simmelis; santykis; filosofija; sociologija; pedagogika