Socialinio darbo proceso skirtumai religinėse ir pasaulietinėse NVO - Renevė, Giedrė; Dunajevas, Eugenijus (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2014)
UAB “Tango reklama”Laisvės avenue 60, Vilnius, 05120giedre.reneve@gmail.comVilnius UniversityDepartment of Social WorkUniversiteto str. 9/1, Vilnius, 01513eugenijus.dunajevas@fsf.vu.ltLietuvoje neformalioje aplinkoje yra dažnai diskutuojama apie religinių ir nereliginių socialinį darbą dirbančių organizacijų skirtumus. Tyrimo tikslas ir buvo atskleisti bei įvertinti šiuos skirtumus. Socialinis darbas yra plačiai suprantamas reiškinys ir, siekdami konkrečiau jį užgriebti, tyrėme šio darbo proceso skirtumus. Socialinis darbas kaip procesas susideda iš tam tikrų veiksmų etapų, kurie atliekami tam tikra seka. Šie veiksmai ir buvo tyrimo objektas. Duomenų analizės rezultatai parodė, kad yra reikšmingų skirtumų tarp religinių (krikščioniškų) ir nereliginių organizacijų.Pagrindiniai žodžiai: socialinio darbo procesas, nevyriausybinės organizacijos, religinės ir nereliginės organizacijos.THE DIFFERENCES OF SOCIAL WORK PROCESS IN FAITH-RELATED AND SECULAR NGOSSUMMARYGiedrė Renevė, Eugenijus DunajevasSummaryWe analysed social work process in faith-related and secular NGOs. The objective of the study was to reveal the differences of social work process. We define social work process as an algorithm of actions that is proceeded in order to solve social and personal problems. There are five stages of social work process. At each stage the participants of social work organisation perform certain actions. In order to find out the differences of social work process, the actions were compared in faith-related and secular NGOs. The results of data analysis reveal the significant differences of social work process in secular and faith-related social work NGOs.Keywords: Social work process, non-governmental organisations, faith-related and secular organisations.