Psichinės pajamos ir jų šaltiniai socialiniame darbe - Idaitė, Monika; Daunytė, Agnė; Dunčytė, Ugnė; Gudienė, Goda; Jogielaitė, Evelina; Meištaitė, Greta; Vaitkevičiūtė, Lina; Venckutė, Gabrielė (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2023)
Darbas dažniausiai atliekamas siekiant gauti pinigų, tačiau atlikdami darbą gauname ir psichinių pajamų – pagarbą, padėką, emocijas, įvairius išgyvenimus. Nepaisant psichinių pajamų šaltinių svarbos socialiniame darbe, jie nėra plačiai nagrinėti. Šio tyrimo tikslas – nustatyti psichinių pajamų šaltinius socialiniame darbe. Remiantis Colemano, Banduros ir Zukermano idėjomis sukurtas psichinių pajamų šaltinių socialiniame darbe modelis. Modelis tikrintas remiantis empiriniais duomenimis, surinktais apklausus socialinius darbuotojus. Tyrimo rezultatai rodo, kad socialinių darbuotojų psichinės pajamos skiriasi priklausomai nuo to, kuriame ekonominiame sektoriuje jie dirba. Pagrindiniai psichinių pajamų šaltiniai yra saviveiksmingumas, patiriami iššūkiai ir emociniai išgyvenimai darbe.
Keywords: Psichinės pajamos; Pasitenkinimas darbu; Socialiniai darbuotojai; NVO