Jaunimas pagyvenusių žmonių globos sektoriuje – misija (ne)įmanoma? - Krutulienė, Sandra; Okunevičiūtė, Laima; Gruževskis, Boguslavas (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2022)
Visuomenei senėjant, nenuilstamai auga socialinės globos sektoriaus klientų skaičius, tačiau kartu pastebimos ir senstančios darbo jėgos socialinės globos sektoriuje tendencijos. Svarbiu klausimu tampa, kaip augant globos ekonomikos svarbai, senėjančios visuomenės kontekste pritraukti bei išlaikyti jaunimą pagyvenusių asmenų globos sektoriuje. Straipsnis skirtas atskleisti jaunus asmenis (18-29 m. amžiaus) motyvuojančius dirbti veiksnius ir šių asmenų požiūrį į jaunus asmenis dirbti pagyvenusių žmonių globos sektoriuje galinčius paskatinti veiksnius bei įvertinti prosocialios motyvacijos sąsajas su Užimtumo tarnyboje užsiregistravusių nedirbančių jaunų asmenų požiūriu į darbą pagyvenusių asmenų globos sektoriuje.
Keywords: jaunimas; darbo jėga; užimtumas; motyvaciniai veiksniai; prosociali motyvacija; pagyvenę asmenys; globos sektorius