Bendruomeninis socialinis darbas Ukrainoje: naujų praktikos modelių plėtojimas - Slozanska, Hanna Ivanivna; Horishna, Nadia; Romanovska, Lyudmila (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2020)
Įgyvendinant decentralizacijos reformas Ukrainoje buvo reorganizuota socialinės gerovės sistema. Reformos paskatino plėtoti ir įgyvendinti naujus bendruomeninių paslaugų teikimo praktikos modelius. Darbe yra analizuojami Ukrianoje įgyvendinamų bendruomeinio socialinio darbo praktikos modelių ir kitose šalyse egzistuojanĊių praktikos modelių skirtumai ir panašumai. Taip pat atliekama reikalingų kompetencijų teikaint paslaugas bendruomenei apžvalga. Galiausiai yra pateikiamos įžvalgos tolimesniems tyrimams bendruomeninio socialinio darbo kontekste.
Keywords: bendruomenės socialinis darbas; bendrijos praktika; bendruomenės socialinių paslaugų teikimas; bendruomenės socialinio darbo praktikos modeliai; sujungtos teritorinės bendruomenės; Ukraina