Studentų netolerantiškų nuostatų tyrimas Lietuvoje ir Vokietijoje. Lyginamoji analizė - Bumblauskaitė, Jogailė; Lepeškienė, Vitalija; Paškauskaitė, Aistė (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2007)
Šiame straipsnyje nagrinėjama netolerancijos problema, kuri gali peraugti į ksenofobinį pagrindą turintį smurtą bei agresiją prieš atskirties grupes visuomenėje, kurios tradiciškai yra socialinio darbo klientai: neįgalieji, moterys, tautinės mažumos ir kita. Siekiant išsiaiškinti, kiek tarp Lietuvos ir Vokietijos studentų paplitusios netolerantiškos nuostatos, ir ištirti respondentų asmeninę patirtį smurto ir diskriminacijos srityse buvo atliktas kiekybinis tyrimas. Tyrimo metu surinktų duomenų analizė parodė, kad beveik visais klausimais lietuvių nepakantumas kitataučiams, homoseksualiems asmenims, žydams, benamiams, romams viršija neigiamas vokiečių nuostatas du ir daugiau kartų.