Tarptautinės patirties taikymo sudarant Lietuvos skurdo žemėlapį galimybės - Ivaškaitė, Viginta; Lazutka, Romas (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2006)
Straipsnyje aptariamos tarptautinės patirties taikymo sudarant Lietuvos skurdo žemėlapį galimybės. Pirmoje straipsnio dalis yra skirta skurdo žemėlapių konceptualizavimui. Pristatomos pagrindinės skurdo rodiklių grupės, skurdo žemėlapio rodiklių lygmenys, sudarymo metodai ir veiksniai, tarptautinių organizacijų taikomi socialinę padėtį charakterizuojantys rodikliai. Antroje straipsnio dalyje siekiama išanalizuoti, ar Lietuvoje atliekamų tyrimų duomenų pakanka šalies skurdo žemėlapiui sudaryti. Naudojamas darbo metodas yra namų ūkių biudžetų tyrimo bei visuotinio gyventojų ir būstų surašymo duomenų derinimas. Atlikus skurdo žemėlapių galimybių analizę, teigiama, jog Lietuvoje visuotinio gyventojų ir būstų surašymo bei namų ūkių biudžetų tyrimo duomenų pakanka šalies skurdo žemėlapiui sudaryti.