Planas ir tikrovė išgyvenimo pedagogikoje - Danner, Stefan (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2006)
Straipsnyje kalbama apie išgyvenimo pedagogikos mokymo rezultatus. Pirmoje straipsnio dalyje pristatomi analitiškai išskirti galimi mokymo rezultatai pedagoginėje situacijoje. Antroje dalyje kalbama apie pedagogo vaidmenį siekiant mokymo rezultatų. Išgyvenimo pedagogikoje pedagogai nuolat laviruoja tarp plano ir improvizacijos. Tam, kad pedagogas galėtų efektyviai reaguoti į nenumatytus ir nepastebėtus faktus, reikalingi reflektuotos improvizacijos metodai. Trečioje straipsnio dalyje pristatomas reflektuotos improvizacijos metodas išgyvenimo pedagogikoje.