Įvairūs mokytojų požiūrio į integruotą neįgaliųjų mokymą aspektai - Samsonienė, Laimutė; Adomaitienė, Rūta (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2003)
Straipsnyje įvertinamas mokytojų požiūris į integruotą neįgaliųjų mokymą bendrojo lavinimo mokyklose atsižvelgiant į jų pačių specialiąsias žinias apie neįgaliųjų bei integruoto mokymo problemas, taip pat jų patirtį mokant specialiųjų poreikių vaikus. Duomenų rinkimui buvo naudotas anketinės apklausos metodas. Tyrime dalyvavo 270 mokytojų iš devynių atsitiktinai parinktų Vilniaus bendrojo lavinimo mokyklų. Bendrojo lavinimo mokyklų mokytojai nėra parengti mokyti neįgalius vaikus Lietuvoje. Bendrojo lavinimo mokyklų mokytojai nėra parengti mokyti neįgalius vaikus Lietuvoje. Visų grupių mokytojai nenori mokyti protiškai atsilikusių vaikų. Galiausiai daroma išvada, kad sistemos pokyčius iššauktų specialiosios pedagogikos kurso visose pedagoginėse institucijose Lietuvoje dėstymas, seminarų rengimas, mokytojų kvalifikacijos tobulinimas.