Bendruomenės kūrimas Lietuvoje: strategija ir taktika - Beresnevičiūtė, Danguolė (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2001)
Straipsnio tikslas buvo išanalizuoti bendruomenės kūrimo Lietuvoje psichologines prielaidas. Straipsnis susideda iš trijų dalių. Pirmoje dalyje yra aptariama bendruomenės sąvoka socialinės psichologijos ir suaugusiųjų švietimo požiūriu. Antroje dalyje apibrėžiamas socialinio darbuotojo vaidmuo kuriant bendruomenę. Trečioje dalyje yra pateikiamas psichologinis bendruomenės kūrimo Lietuvoje modelis strategijos ir taktikos aspektu.