Socialinių darbuotojų vaidmuo mažinant skurdą Lietuvoje - Žiukas, Vytautas (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2001)
Straipsnyje aptariami kovos su skurdu strateginiai dokumentai ir socialinių darbuotojų vaidmuo mažinant skurdą Lietuvoje. Pirmoje straipsnio dalyje yra pristatomas starteginio dokumento „Skurdo mažinimo Lietuvoje koncepcija“ atsiradimo kontekstas, rengimas, koncepcijos tikslai ir uždaviniai, turinys, principai. Atskirai daugiau dėmesio yra skiriama kaip koncepcijoje atsispindi socialinės paramos sistemos tobulinimas. Straipsnyje atskleidžiama socialinio darbo svarba sprendžiant skurdo problemą Lietuvoje. Galiausiai yra pristatomi principai, kurių laikydamiesi socialiniai darbuotojai galėtų pasiekti ir išlaikyti socialinę vienybę bendradarbiaujant su profesinėmis organizacijomis.