Sutrikusios psichikos asmenų įvaizdis Lietuvos dienraščiuose ir interneto naujienų svetainėse - Mataitytė-Diržienė, Jurga (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2009)
Pagal atlikto tyrimo duomenis Lietuvos visuomenė yra netolerantiška sutrikusios psichikos asmenų atžvilgiu. Taipogi tyrimu buvo siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į egzistuojančią netolerancijos problemą ir tuo pačiu praturtinti žinojimą apie tai, kaip žiniasklaida vaizduoja sutrikusios psichikos asmenis Lietuvoje. Buvo naudota kiekybinė turinio analizė kaip tyrimo metodas. Tyrimo metu buvo išanalizuoti 144 nacionalinės žiniasklaidos straipsniai, kuriuose per pasirinktą trijų mėnesių laikotarpį buvo referuojama į psichikos ligas. Tyrimo rezultatų analizė parodė, kad Lietuvos žiniasklaida pateikia negatyvų sutrikusios psichikos asmenų įvaizdį. Dažniausiai sutrikusios psichikos asmuo yra vyras, padaręs nusikaltimą, aiškiai identifikuotas ir kurio nuomonė nėra pristatoma. Dažniausiai kaip informacijos šaltiniai nurodomi viešojo sektoriaus organizacijų darbuotojai. Labai svarbus veikėjas psichikos sveikatos politikoje – psichikos sveikatos institucijos – nėra pristatomas straipsniuose. Psichikos sveikatos politika nėra aptariama Lietuvos žiniasklaidoje.